(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Lehká a výtečná koprovka bez mouky a mléka
Potřebné ingredience
cibule, petržel, olivový olej, umeocet, kopr, škrob nebo Jizerka na zahuštění, sójová smetana Provamel
Postup přípravy
Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a petržel, zalejeme horkým zeleninovým vývarem (příp. bujonem Alnatura) nebo vodou, povaříme do měkka a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zahustíme škrobem nebo Jizerkou rozmíchanou ve studené vodě. Můžeme na zjemnění přidat pár lžic sójové smetany Provamel, ale není to nutné. Přidáme kopr a dochutíme umeoctem (okyselí i osolí zároveň).
Je vynikající, rychlá a k nerozeznání od klasické koprovky. Já osobně bych to nepoznala a ani manžel mi nevěřil, že jsem tam nedala mléko.
Inspirace biokuchařkou Hanky Zemanové.
Je vynikající, rychlá a k nerozeznání od klasické koprovky. Já osobně bych to nepoznala a ani manžel mi nevěřil, že jsem tam nedala mléko.
Inspirace biokuchařkou Hanky Zemanové.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anilvap2
(upraveno)
31. 5. 2017, 13:43
Je výborná vařila jsem ještě s kořením (bobkový list+ nové koření). Super, pro mě lepší chuť jak ta obyč.
kristyte
(upraveno)
23. 7. 2012, 20:25